VAN NETTEN'S CORONA JOURNAAL - UITERSTE UITERSTEN

Woensdag, 27 januari 2021 - De uitersten kunnen niet groter zijn, zo is de relschopper en tevens eigenaar van deze bolide zijn auto kwijt, is hij gearresteerd en ligt er loonbeslag. 

Met een loonbeslag ga ik er maar even vanuit dat de man (ook een aanname) een baan heeft en mogelijk ook een vrouw of gezin. Een avondje rellen en hij heeft het allemaal op het spel gezet. Ten eerste zal hij bij de rechter, maar ook bij zijn baas moeten gaan uitleggen wat hem bezielde en waarom hij vandaag niet aan het werk is gegaan, daarna nog een keer de uitleg dat hij binnenkort nogmaals een paar weken niet kan werken omdat hij dan in het gevang zit. En hij komt er niet af met een smoesje, want bij loonbeslag ziet de werkgever wie er beslag legt, in dit geval het Openbaar Ministerie. 

Ik heb geen enkele vorm van medelijden, hooguit met een eventuele partner/ gezin, maar dit had deze oetlul moeten bedenken voordat hij vernielingen aanrichtte, een veldslag met de politie aanging of voor hij ging plunderen. Zijn excuus, de avondklok maakt de schade niet ongedaan en is overigens ook onbegrijpelijk. Ik ben ook wel eens ergens boos om maar ik schrijf dan een stukkie en ben het kwijt. Of ik ga wandelen (voor 21.00 uur). 

Dat is het ene uiterste, ik ken de man niet en ik hoop dat hij er wat van geleerd heeft. Dan een heel ander verhaal wat zich simultaan afspeelt. 


Ondertussen is Maurice West, een jonge Nederlandse DJ in China, hier nog niet bekend, maar in Shanghai is dat wel anders. Hij heeft ook twee weken opgesloten gezeten, maar dat heet quarantaine, waarna hij nu voor tienduizenden dansende en hossende/feestende Chinezen zijn shows opvoert. *Klik op de link hierboven en je ziet hoe dat er uitziet. 

Een schril contrast met de relschoppers! De ene vernietigt en duwt Nederland dieper de depressie in, de ander ziet mogelijkheden en gaat naar de andere kant van de wereld om zijn vak uit te oefenen. Kijk op dit stukje Hollands Glorie ben ik nou trots! Mede omdat, voor degenen die zich afvroegen hoe ik deze DJ ken, Maurits de zoon is van een vriendin van me. 

Ik ben een beetje jaloers op Maurits, al is het voor twee maanden, hij proeft even aan de vrijheid die wij hier al een tijdje missen. En dan kunnen we met zijn allen gaan rellen, maar het zou mooier zijn als onze regering eens een strak beleid gaat voeren. En ik ben geen relschopper, ik schrijf stukkies (maar dat wist u al)

Blijf veilig, pas op jezelf en je omgeving.. 

Alexander

Oh, ik vraag geen GELD voor mijn stukjes, als je ze leuk vindt? DEEL ZE OF/EN REAGEER 
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

BRIEF VAN NICK AAN HUGO DE JONGE "IK BEN ANGSTIG, SUICIDAAL EN MAAR TWEE PRIKKEN HALEN ONS GEZIN UIT ISOLEMENT"

CORONAJOURNAAL : OVER DE DODEN NIETS ! NIKS

CORONA STANDPUNT : RENSKE LEIJTEN GAAT VOOR ZERO COVID !!