CORONAJOURNAAL : OVER DE DODEN NIETS ! NIKS

 "Reëel Risico, zorg kan het aan! Maar de bevolking?"

Dinsdag 2 februari 2021 - De twee wekelijkse, op onregelmatige basis, persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge zit er weer op. Twee vage referenties (TWEE) van Hugo de Jonge over de doden; "Sterfte" en "Overledenen", echter geen woord van empathie naar de nabestaanden. Van de lippen van Mark Rutte geen enkele opmerking! 

Over de doden niets (zelfs geen goeds) helemaal NIETS, NIKS, NADA, NOPPES. 

Ook de zieken en Post of Long-Covid slachtoffers werden maar één keer benoemd. ÉÉN KEER!...

OVERLEDEN 

Even om het enorme aantal doden te benadrukken; op dit moment, sinds de aanvang van Corona in Nederland zijn er sinds maart 2020:
  • VIJF gemiddelde CRUISESCHEPEN MET MAN EN MUIS VERGAAN (van het totaal in de wereld, 300). Wereldwijd zou er geen Cruise-Schip meer varen... 
  • 50 BOEING 777 VLIEGTUIGEN NEERGESTORT, GEEN OVERLEVENDEN (Elke week één met 500 mensen)
  • 500 volle (gemiddelde) touringcars verongelukt, GEEN OVERLEVENDEN. 
Herinnert u zich de ramp met de MH 17 nog? Het land leefde mee, vlaggen halfstok, een nationale dag van rouw, een indrukwekkende stoet van lijkwagens. Die stoet zou met Coronaslachtoffers 125 kilometer lang zijn, zonder volgwagens (als er zoveel lijkwagens in Nederland zouden zijn!). 
Indertijd betreurden we op indrukwekkende wijze 298 slachtoffers, de Boeing 777 toen kon maximaal 300 passagiers of bemanningsleden herbergen. *Op de foto 13 lijkwagens, stelt u zich 25000 lijkwagens voor... Kunt u zich niet voorstellen, ik niet in elk geval. 

Overigens, ook de pers, de NOS of RTL NIEUWS melden in nieuwsuitzendingen alleen besmettingen en het aantal mensen in het ziekenhuis. Geen enkel woord meer over de doden. Het ontkennen van de doden, nabestaanden is een grof schandaal. Zij die het leven hebben gelaten, zij die aan het graf stonden (of er niet konden zijn) zijn stille getuigen van wat er nu gebeurt. 

Het bagatelliseren van de ernst van Covid neemt steeds ernstigere vormen aan. 

Zieken


Ook voor de zieken geen enkele aandacht, en de aantallen binnen 11 maanden zijn extreem. Bijna een miljoen besmettingen, officieel, want daar zijn we in realiteit ver  overheen. Daarvan krijgt 20 tot 50 % in meer of mindere mate langdurige klachten, Long- of Post-Covid genoemd. Als we uitgaan van 25% van die miljoen hebben 250.000 Nederlanders langer dan twee maanden (tot het maximum 11 maanden en mogelijk dus nog langer) klachten waardoor ze hun normale leven niet kunnen hervatten. Deze mensen kunnen niet werken of sporten en zelfs het huishouden is teveel. *cijfers (met dank) komen van BDDATAPLAN.NL

EN GEEN WOORD, GEEN ENKEL WOORD.... 

Mutaties

Op dit moment zijn er naast het 'origineel' op zijn minst drie mutaties van het Covid-virus aanwezig en doen wat ze willen: zich verspreiden en wel zo snel mogelijk. Ons kabinet, Mark en Hugo, noemen er in de persconferentie maar één, de Britse. Zelfs het Outbreak Management Team én het Rijksinstituut voor Volksgezondheid schijnen zich niet achter het beleid van het kabinet te scharen. De geluiden uit beide instanties zijn buitengewoon gereserveerd naar de beslissingen van het kabinet en dat is voor de eerste keer. 

Dat Wobke Hoekstra op vrijdag, nog voor het OMT een advies had uitgebracht al meldde dat de basisscholen weer open gingen schoot hen (terecht) in het verkeerde keelgat. De hele volgorde van advies tot besluit is in deze op grove wijze geschonden. 

"REËEL RISICO, MAAR DE ZORG KAN HET AAN"

Weer zo'n uitspraak van onze minister van gezondheid, Hugo de Jonge, ik lees in mijn persoonlijke inbox dat de zorg niet is gehoord. Het is overigens ook dezelfde fout als sinds het begin: Sturen op de zorgcapaciteit. Niet op wat de mensen in de zorg aankunnen, maar het aantal bedden. Dat Ernst Kuipers zijn wenkbrauwen ophaalt is ook veelzeggend. 

Het is fout op fout, maar de enige vraag die eigenlijk telt; KAN DE BEVOLKING DIT FAALBELEID NOG AAN. 

Voorzorgsprincipe, Beter VEILIG dan SPIJT

Met een 'reëel risico' in het achterhoofd gaat onder druk van de media (primair) en bevolking het basisonderwijs weer open...

Met een 'reëel risico' in het achterhoofd mogen winkels aan de deur verkopen.. Het idee dat hoe minder verplaatsingen van mensen hoe minder besmettingen is blijkbaar losgelaten..

Met een 'reëel risico' in het achterhoofd wordt overwogen om de avondklok op te heffen...

Met een 'reëel riciso' in het achterhoofd denderen we richting de aangekondigde DERDE GOLF . 

Wat doe je als je huis afbrand? Dat volledige verwoesting een 'reëel risico' is? Dan stuur je blijkbaar de brandweer op weekend verlof... 


** Disclaimer - Ik heb in dit stuk de MH 17 genoemd. Het is op geen enkele wijze de bedoeling om de nabestaanden van deze ramp te kwetsen. De enige reden dat ik deze ramp 'gebruik' is om de CORONA RAMP die nog steeds voortduurt in perspectief te plaatsen. 


Blijf veilig, zorg voor jouw en je omgeving, steun mensen die het nodig hebben en vooral... STEM VERSTANDIG

Delen én Reacties stel ik op prijs, ik lees ze allemaal en reageer zoveel mogelijk. 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

BRIEF VAN NICK AAN HUGO DE JONGE "IK BEN ANGSTIG, SUICIDAAL EN MAAR TWEE PRIKKEN HALEN ONS GEZIN UIT ISOLEMENT"

CORONA STANDPUNT : RENSKE LEIJTEN GAAT VOOR ZERO COVID !!