JONGERE KWETSBAREN MAKEN ZICH ZORGEN "WIJ WORDEN NIET GEZIEN"

 

#VergeetonsnietHugo noodkreet kwetsbare 60 minners 

Donderdag, 4 januari 2021 - Veel kwetsbare Nederlanders maken zich in toenemende mate zorgen over de plaats die hen zal worden toebedeeld in het vaccinatieprogramma, ook omdat het ene vaccin wel en andere niet aangeraden wordt. 

Onderhand weet vrijwel iedere brancheorganisatie, belangenvereniging wel het torentje te bereiken om bij Mark Rutte en het kabinet te pleiten om hun achterban (die uiteraard het meest essentieel is voor het functioneren van Nederland) voorrang te verlenen bij het vaccineren. De kwetsbaren onder de zestig kennen angst, zitten veelal in (eigen verkozen) quarantaine sinds maart 2021 maar voelen zich niet gehoord, gezien of vertegenwoordigd. Voor de duidelijkheid: Het gaat niet alleen om de kwetsbare als individu maar vaak ook om de partner en/of kinderen! 


Grote aantallen

Het gaat overigens over grote aantallen, de Zorgmonitor 2019 van Nivel spreekt over 8.5 miljoen mensen (in 2015) met minimaal één chronische aandoening. Het aantal ouderen met een chronische aandoening was in het zelfde jaar 5.5 miljoen Nederlanders volgens de Volksgezondheids Toekomst Verkenning van VWS . Het gaat dus om 3 miljoen 'jongere chronisch zieken/kwetsbaren. **

Wanneer in het schema? 

Vandaag, nog geen half uur geleden keek de minister van Volksgezondheid door zijn "oogharen", met veel mitsen en maren gaf hij aan te verwachten dat de ouderen boven de tachtig voor de lente gevaccineerd zijn, boven de zestig voor de zomer en de rest voor de herfst. Geduld is een schone zaak, maar als je min of meer opgesloten zit in eigen huis, voelt dat je lichaam achteruit gaat is het een heel ander verhaal. 

Dit zeer slechte nieuws tekent het faalbeleid van onze overheid en zal de betrokken Nederlanders geen rust of soelaas bieden. Als dit niet zo wrang was zou ik André van Duin citeren; "Even wachten, Even wachten Even wachten nog.... VACCINATIE". Het onderwerp is daarvoor te ernstig en de angst onder de kwetsbaren geheel terecht. Er zijn al te veel uitzonderingen gemaakt... 

Ik zelf stelde onlangs ook een uitzondering voor in het blog Laat de Olympische Spelen DOORGAAN , de reacties daarop waren duidelijk. Of men keurde het volledig af, of het leger, de politie, de ME of Leraren moesten voorgaan. Het laat zien hoe gepolariseerd de samenleving onderhand is. Ik denk mede door de ontvangen reacties anders over uitzonderingen : EERST de KWETSBAREN en dan de rest. 

Ik hoop dat overigens dat beschamende foto's zoals Sari vanmiddag op 

Twitter plaatste ons in de toekomst bespaard blijven. Negentigers die in lange rijen buiten (gisteren in de regen) moeten wachten bij de "efficiënte" prikgelegenheden. Die daarnaast in enkele gevallen op vele tientallen kilometers van huis liggen en daarnaast niet of nauwelijks bereikbaar zijn met het openbaar vervoer (als ik mijn bronnen moet geloven, en dat doe ik). 

"We doen wat we kunnen met het zeer capabele RIVM"

In tegenstelling wat Mark Rutte beweerde durf ik rustig te stellen dat het RIVM niet capabel is als uitvoerende organisatie, het enige wat zij doen is opdrachten uitzetten bij de uitgeputte GGD organisaties. En de één wijst bij problemen zonder moeite de ander aan als verantwoordelijke zo merkte ik van de week toen ik in discussie met hen raakte op Twitter. 

De OVERHEID faalt, stuurt op zorgcapaciteit. Het enige wat ons dat in de toekomst brengt is een jojo effect, grotere uitputting, meer protest en ellende. Zoals Amrish Baidjoe en Marino van Zelst van het RED TEAM, deze week al melden: De hamer van het kabinet gaat om getemporiseerd verspreiden, niet om het juiste te doen. Het enige juiste is ZERO COVID ... DE NUL... 

Als wij dat NIET gaan nastreven, onze regering dit NIET gaat nastreven blijven we in de ban van CORONA, hebben wij niet de regie maar het virus!!!!

** Omdat de cijfers van 2019 en 2020 al beïnvloed zijn door Corona heb ik er voor gekozen cijfers te gebruiken uit de periode voor Covid 19. De ware aantallen zullen weliswaar iets hoger liggen maar geven wel een duidelijke indruk van de situatie. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

BRIEF VAN NICK AAN HUGO DE JONGE "IK BEN ANGSTIG, SUICIDAAL EN MAAR TWEE PRIKKEN HALEN ONS GEZIN UIT ISOLEMENT"

CORONAJOURNAAL : OVER DE DODEN NIETS ! NIKS

CORONA STANDPUNT : RENSKE LEIJTEN GAAT VOOR ZERO COVID !!